«15+1: La fe sentida» de Néstor Rives

El centre cultural La Bòbila de L’Hospitalet acull del 7 al 30 d’abril l’exposició «15+1: La fe sentida» de Néstor Rives.

Quinze van ser les persones d’origen andalús que, en 1977, reunides en un bar del barri de Pubilla Cases de L’Hospitalet i recordant amb nostàlgia les seves processons, van sortir al carrer amb un San José damunt d’una taula per expressar la seva fe, sentint com els veïns i les veïnes els acompanyaven amb devoció. Van iniciar així l’única processó laica d’Espanya, denominada «15+1», els quinze que la van iniciar i el següent que s’incorpori, el poble.

Amb aquesta mostra podem veure el contrast entre uns símbols externs molt marcats i el sentiment del qual mira, ad-mira, contempla, demana, lloa i canta, és a dir, de l’ésser humà i la seva necessitat, la de demanar, sí, però també la de beneir i la d’agrair, sentint-se arrelat en unes tradicions que ja no importa d’on vénen, només que són les seves i que les ha aconseguit trasplantar al lloc en el qual habita, el seu propi cor.

Data: Del 7 al 30 d’abril de 2021
Lloc: Centre Cultural La Bòbila, Plaça de la Bòbila s/n, 08906 L’Hospitalet de Llobregat (mapa)
Preu: Entrada gratuïta