Exposició “La pols de l’era”

La Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles acull del 17 de març al 14 d’abril l’exposició “La pols de l’era”, que reuneix els treballs d’Ana Anaya, Joan Teixidor i Viktor Kostenko.

Diu el refrany popular: “Qui no vulgui pols que no vagi a l’era” i un dels significats comporta allunyar-se d’allò que pot suposar perills o molèsties per evitar caure-hi o patir-les. Ho podem entendre com una recomanació conservadora, que convida a l’immobilisme, i res més lluny dels tres projectes que es presenten en aquesta exposició. Les autories d’aquesta mostra s’han aventurat lluny de la comoditat de la immediatesa per arriscar-se en un territori imprecís.

“La pols de l’era” ha estat també la necessitat d’entusiasmar-se amb els halurs de plata i l’accidentalitat en la construcció de la imatge. Calia bellugar-se entre la llum i la foscor per acabar obtenint allò que els remou l’ànima. L’acció de batre el blat i exposar-se a la pols és un reflex del procés en què han estat sotmesos fins a aconseguir allò que han conreat. A “Arkhé. En la intimitat de la imatge”, Ana Anaya cerca en el misteri de les ombres per trobar-hi emoció i bellesa. A “Vores”, Joan Teixidor explora les vores i furga en els límits emocionals per mitjà de la fotomatèria. A “A reveure!”, Viktor Kostenko recorre els significats d’un viatge que neix amb l’obsessió del record i que ara transita cap al final d’una etapa.

Data: Del 17 de març al 14 d’abril de 2021
Lloc: Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles, C/ Comte d’Urgell 145, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *