«Puber» de Tanit Plana

La Virreina Centre de la Imatge acull fins al 21 de febrer de 2021 l’exposició «Puber» de Tanit Plana.

Concebuda específicament per a les sales que s’orienten cap a la Rambla, aquesta proposta és una mena de simfonia de col·laboracions mitjançant les quals l’autora explora l’adolescència i les seves pràctiques socioculturals.

D’una banda, trobem 74 retrats de joves que pertanyen a classes i contextos diversos, que es mostren a la càmera de la fotògrafa des d’àmbits urbans teatrals, zones limítrofes on la ciutat adquireix una fisonomia espectral. D’altra banda, al mateix espai museogràfic, es presenta una selecció de 200 vídeos, feta per la investigadora cultural Estela Ortiz, que es van gravar a través de la plataforma TikTok, l’univers sonor de la qual acompanya la visita amb fragments aleatoris de diàlegs, grunyits i música. Oriol Rosell, expert en subcultures juvenils, proposa tres podcasts temàtics basats en una llista de reproducció, disponible des de l’Spotify de La Virreina Centre de la Imatge, amb les tres cançons més escoltades pels participants en el projecte durant el moment en què van ser retratats. Finalment, veiem una frase escrita a manera de pintada mural que Tanit Plana va trobar per casualitat pels carrers de Barcelona. Després d’identificar qui l’havia executada, la frase ha estat recreada per la mateixa autora, massatardmare, en una de les parets de la sala.

La proposta s’expandeix amb un programa públic que reunirà performances i esdeveniments musicals, a més d’una acció en què alguns retrats de «Puber» es disseminaran, a manera de cartells semianònims, per diversos llocs de la ciutat.

Data: Del 20 d’octubre de 2020 al 21 de febrer de 2021
Lloc: La Virreina Centre de la Imatge, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta