«Huellas» d’Humberto Rivas

El Centre Cívic Can Basté inaugura el proper dissabte 18 de gener a les 11 h l’exposició «Huellas» d’Humberto Rivas. L’acte inclourà una gimcana fotogràfica per a famílies, un parlament de l’Arxiu Humberto Rivas i de la Regidora del Districte de Nou Barris, Margarita Marí Klose, i un recorregut històric de la Plaça de Can Basté a càrrec del Grup d’història de Nou Barris.

Amb motiu de la inauguració de la plaça Humberto Rivas, Can Basté vol retre-li un homenatge a qui va ser Premi Nacional de Fotografia al 1997 i Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la ciutat de Barcelona, entre molts altres.

«Huellas» va ser realitat entre el 1995 i el 2005, les fotografies articulen un projecte complex, ja que, en un període de deu anys, l’autor va rastrejar la geografia cercant escenaris i individus vinculats, d’una manera o d’una altra, a la Guerra Civil. Terol, Belchite, Corbera d’Ebre, Figueres, Barcelona… Però també la Montserrat, la Filo, l’Encarnación, el José María o l’Eduardo. Imatges que posen noms i cares a unes veritats que indefectiblement el pas del temps esborrarà. Tant si es tracta de rostres de persones com de runes o façanes, les fotografies ens despleguen un paisatge essencial fet d’absències i temps acumulat. La mirada silenciosa dels individus i l’obsolescència dels objectes evoquen la memòria callada.

Data: Del 18 de gener al 8 de febrer de 2020
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Passeig Fabra i Puig 274, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *