Eduard Olivella 1948-2019

El fotògraf Eduard Olivella va morir ahir dimarts als 71 anys. Nascut a Barcelona el 1948, va començar la seva tasca com a fotògraf l’any 1968 de manera autodidacta. Durant més de quaranta anys, va compaginar encàrrecs de fotografia d’arquitectura, d’espectacles i d’art, i va fer de responsable de foto fixa per al cinema. A més, en paral·lel, es va dedicar a la docència des de l’aparició dels primers centres especialitzats, entre d’altres, a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya o el Centre Internacional de Fotografia Barcelona.

La seva obra està present en les col·leccions d’institucions com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, la Bibliothèque Nationale Française, el Musée de la Photographie de Charleroi o la col·lecció Polaroid, entre d’altres. L’any 2015 va cedir en comodat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona el seu fons professional. Part d’aquesta trajectòria es va poder veure reflectida a l’exposició que portava per títol «Eduard Olivella. Documentant cultura», que feia un repàs de l’activitat cultural de Barcelona entre el 1972 i el 1996.