Exposició «La ciutat dels passatges. Abans de la Via Laietana»

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona inaugura el proper dimarts 18 de juny a les 19 h l’exposició «La ciutat dels passatges. Abans de la Via Laietana».

La mostra reuneix una selecció de les fotografies guardonades en el concurs de fotografies i dibuixos que l’Ajuntament va convocar a finals de gener de 1908 amb l’objectiu de documentar tots els carrers, places i espais diversos que havien de desaparèixer amb l’obertura de la Via Laietana. Els autors són Adolf Mas, Joan F. Rovira, Carles Passos, Narcís Cuyàs, Josep Pons, Miquel Matorrodona i altres fotògrafs dels quals se’n desconeix la identitat.

La col·lecció de fotografies conservades a l’AFB està integrada per més de sis-centes fotografies i constitueixen l’únic registre d’aquell territori desaparegut. Aquest fet les converteix en un dels conjunts més importants del patrimoni fotogràfic de la ciutat de Barcelona, però al mateix temps tenen la càrrega simbòlica d’un final d’època i del desacord entre el bloc hegemònic de la ciutat i les seves classes populars.

Data: Del 19 de juny al 31 d’octubre de 2019
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Plaça Pons i Clerch 2 – 2ª planta, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta