Xerrada «El fotollibre, un eina per elaborar un discurs visual»

El proper dijous 25 de abril a les 20h tindrà lloc a l’Espai d’Arts Roca Umbert la xerrada «El fotollibre, un eina per elaborar un discurs visual», a càrrec de Pablo Ortiz Monasterio, fotògraf i cofundador del Consell Mexicà de fotografia i fundador del Centre de la Imatge a Ciutat de Mèxic.

A partir de l’anàlisi de quatre dels seus fotollibres, Ortiz Monasterio compartirà diferents estratègies per a la construcció i l’elaboració d’un discurs visual comprensible al lector, a la plataforma llibre, objecte antic, que els llenguatges visuals del segle XX han recuperat, per fer “fotollibres”.

Els llibres que s’analitzaran són:

  • “L’última ciutat”, amb text de José Emilio Pacheco. Realitzat al llarg d’una dècada sobre la ciutat de Mèxic. Ortiz, va seleccionar volums molt diversos entre sí, amb la intenció il·lustrar diferents estratègies en l’elaboració del llibre. Publicat per Tween Palms i Casa de les Imatges (Premi de la primavera Fotogràfica al millor llibre de 1996) el 1996.
  • “Dolor i Bellesa”, llibre sobre un cirurgià plàstic del Renaixement italià. Publicat per Americo Art Editors el 2000.
  • “Akadem Gorodok”, sobre un laboratori de física nuclear a Sibèria, Rússia. Publicat per RM el 2015.
  • Un parell de quaderns polítics sobre els desapareguts en Ayotzinapa i el 68 mexicà.

Data: Dijous 25 de abril de 2019
Horari: A les 20h
Lloc: Espai d’Arts Roca Umbert, C/ Lluís Companys 1, 08401 Granollers (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *