Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Suite Barcelona» de Joan Pla – Barcelona Photobloggers

«Suite Barcelona» de Joan Pla

La galeria fotogràfica il mondo inaugura el proper dijous 4 d´abril a les 19:30h l’exposició «Suite Barcelona» de Joan Pla.

S’han realitzat molts treballs i llibres de fotografia sobre Barcelona i alguns d’ells memorables com els de Xavier Miserachs, Català-Roca, Joan Colom o Leopoldo Pomés, però gairebé tots se situen en l’època dels 50/60. Estudiant-los amb deteniment a Pla li ha semblat una bona idea actualitzar la imatge de la ciutat amb fotografies preses entre 2010 i 2016 deixant clar que aquest treball no comporta cap afany d’emulació amb aquests grans fotògrafs. El que ha motivat realment a Pla és el fet de poder deixar constància gràfica dels canvis soferts per la ciutat de Barcelona en el transcurs d’aquests 60 anys.

Un treball fotogràfic sobre Barcelona, fet sense convencionalismes ni preconceptes, és llarg i treballós de realitzar. Requereix vagabundejar molt pels carrers de la ciutat mirant sempre per a, de tant en tant, veure alguna cosa. Obtenir captures fotogràfiques significa estar en el lloc adequat en el moment oportú. L’autor no ha creat ni inventat res: totes les imatges ja estaven allí. Només s’ha limitat a veure-les, capturar-les i “portar-se-les a casa” i a mesura que anava caminant per Barcelona anaven passant per la seva memòria tots els llocs entranyables que ja no existeixen.

Data: Del 5 d’abril al 31 de maig de 2019
Lloc: Galeria fotogràfica il mondo, C/ Calàbria 178, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta