Taula rodona «Dones, Gènere(s) i Fotografia(s)»

Demà dimecres 6 de març, l’IEFC se suma als actes del Dia Internacional de les Dones (8 de març) amb una taula rodona oberta al debat que es centra en la reparació de la memòria històrica de les dones fotògrafes. Sota el títol «Dones, Gènere(s) i Fotografia(s)», la taula rodona compta amb la presència de María de los Santos García Felguera, historiadora i professora; Laia Foix, documentalista especialitzada en la gestió del patrimoni fotogràfic; i Noelia Pérez, historiadora i artista visual.

La taula rodona s’inscriu en l’articulació de noves històries entorn a tots aquells/es exclosos de la història de la fotografia oficial: discriminats pel seu gènere, la seva raça, la seva orientació sexual, orígens geogràfics. Ens centrarem en el cas de les dones fotògrafes, invisibilitzades darrera de la càmera i sobre-visibilitzades davant com a objectes des de mirades androcèntriques.

Data: Dimecres 6 de març de 2019
Horari: A les 16h
Lloc: Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, C/ Comte d’Urgell 187, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta