Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php:800) in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 265
Presentació de la Col·lecció Miquel Galmes – Barcelona Photobloggers

Presentació de la Col·lecció Miquel Galmes

El proper dimarts 16 d’octubre tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya una jornada de presentació de la Col·lecció Miquel Galmes. Per assistir-hi cal confirmar assistència enviant un correu electrònic a info@iefc.cat.

La Col·lecció Miquel Galmes és un projecte personal del seu autor, el fruit de tota una vida dedicada a la fotografia.

Miquel Galmes va exercir com a fotògraf artístic i professional. Va exposar en mostres individuals i col·lectives a Catalunya, a la resta de l’Estat i a nivell internacional. Però va ser especialment reconegut per la tasca al capdavant de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, entitat que va crear l’any 1972, amb l’objectiu de fomentar, estimular i impulsar l’estudi, la investigació i la difusió de la fotografia.

Paral·lelament, Miquel Galmes va bastir una col·lecció particular immensa. La fotografia era la seva passió i el seu ofici. La fotografia com a acte creatiu, però també com tècnica, ciència, indústria i professió. I sobretot, també com a història. Miquel Galmes va voler col·leccionar la fotografia en ple, tota sencera.

La col·lecció s’estructura en tres àrees: Càmeres i aparells fotogràfics, Biblioteca i Fons fotogràfics.

Va ser la voluntat de Miquel Galmes, que l’IEFC fos el dipositari de tot el seu llegat i l’encarregat d’impulsar la creació d’un Museu de la Fotografia.

12:00 h: Eduard Bertran. Director de l’IEFC.
12:30 h: Pep Parer. Historiador de la fotografia i fotògraf. Càmeres que parlen. Col·lecció Miquel Galmes: La història de la fotografia explicada des dels propis objectes.
13:15 h: Joan Boadas. Director del CRDI. Arxiver. Fotografia, memòria i oblit.
16:00 h: Jep Martí. Director de l’Arxiu Municipal de Valls. Historiador de la fotografia. Col·leccionisme i recerca. La col·lecció de cartes de visite d’en Miquel Galmes. Reflexions personals.
16:45 h: Esther Llorca. Conservadora-restauradora i fotògrafa. Intervencions en els daguerreotips de la Col·lecció Miquel Galmes. Actuar sobre la peça, preservar la col·lecció.
17:30 h: Aida Maideu. Conservadora-restauradora i titulada en biblioteques i col·leccions patrimonials. Eines de descripció per facilitar l’accés a la col·lecció de postals de Miquel Galmes.
18:15 h: Bernardo Riego. Professor de la Universidad de Cantabria. Historiador de la fotografia. Recuerdos europeos: Miquel Galmes y la puesta en valor del patrimonio fotográfico catalán.

Durant tot el dia s’exposa una mostra d’objectes i fotografies de la Col·lecció Miquel Galmes.

Data: Dimarts 16 d’octubre de 2018
Horari: De les 12 a les 19h
Lloc: Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, C/ Comte d’Urgell 187, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta