Exposició “Som Nostres”

El Centre Cívic Can Basté inaugura el proper dijous 14 de juny a les 20 h l’exposició “Som nostres”, organitzada per l’Associació Lápiz i la Fundació Surt.

Amb aquest projecte la Fundació Surt vol posar l’èmfasi en com volen les dones que se les tracti i se les miri, des de la igualtat i el respecte, d’aquí el seu títol “Som Nostres”. El taller ha estat autogestionat per les dones participants, qui han dissenyat els missatges inscrits a les imatges. Elles també han elaborat els diferents escenaris de cada fotografia, escenificant en clau d’ironia, aquelles situacions tant quotidianes com públiques on s’exerceix discriminació i/o violència vers les dones.

Per a realitzar les fotografies s’han utilitzat tècniques basades en el “détournement” i formes d’art-activisme que contemplen paràmetres com el posicionament crític, la voluntat d’interacció amb l’àmbit social i el compromís amb la realitat.

La Xarxa de Mentores de la Fundació Surt està constituïda per dones supervivents de violència masclista que han realitzat un procés d’empoderament i que, de forma voluntària, han emprès un camí d’ajuda a altres dones, així com accions de sensibilització, visibilització, prevenció i denúncia. El projecte compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i de l’Ajuntament de Barcelona.

Data: Del 14 de juny al 8 de setembre de 2018
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Passeig Fabra i Puig 274, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *