Exposició «Carme Garcia. Des del terrat»

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona acull del 14 de juny al 27 d’octubre l’exposició «Carme Garcia. Des del terrat».

La trajectòria fotogràfica de Carme Garcia s’inicia el 1935 i té continuïtat fins al 1987. Converteix el terrat de casa seva en mirador i estudi fotogràfic. Des del terrat baixa a les cases veïnes per captar escenes d’interior, per sortir després als carrers de Barcelona i de moltes altres ciutats. I retorna al terrat, en els darrers anys.

Carme Garcia aboleix dicotomies entre interior i exterior; entre l’anomenat espai públic, el semipúblic i el privat; entre el viatge i l’espai domèstic. No nega cap dels espais assignats a les dones pels discursos dominants, ans al contrari, són uns dels seus espais de creació. I busca, a través de les seves fotografies, una manera de representar-los més enllà dels arquetips. Des de dins, des del llindar i des de l’exterior, construirà una narració complexa sobre la ciutat de Barcelona, posant en relleu els vincles, la circulació de la vida entre tots els espais.

El maig de 2011 va ingressar per donació a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona el fons fotogràfic de la fotògrafa, que consta de 9.093 fotografies.

Data: Del 14 de juny al 27 d’octubre de 2018
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Plaça Pons i Clerch 2 – 2ª planta, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta