Conversa amb Consuelo Bautista i Rosa Feliu

“On Photography” (Sobre la fotografia, 1977), l’emblemàtic assaig de Susan Sontag, serveix com a títol i com a invocació per a “Sobre la fotografia. En diàleg”, un cicle de converses entre fotògrafes que desenvolupen la seva obra en contextos nacionals i internacionals molt diferents que organitza La Virreina Centre de la Imatge.

La idea és posar en relació pràctiques diferents, així com posicionaments i paradigmes oposats, però també complementaris. S’entén que en l’enunciació de l’obra d’un artista hi ha una manera de construir esfera pública, una manera d’exposar-se i dirimir, col·lectivament, quin és l’horitzó d’una producció, el seu missatge, però sobretot el seu encaix comunitari.

El proper dijous 17 de maig a les 19h tindrà lloc la cinquena sessió del cicle amb la participació de Consuelo Bautista i Rosa Feliu.

Consuelo Bautista és llicenciada en Publicitat per la Universitat de Bogotà Jorge Tadeo Lozano, a Colòmbia. Actualment viu a Barcelona i exerceix com a fotògrafa independent. Durant els 30 últims anys ha dut a terme projectes a Cuba, Colòmbia, Israel, Montenegro, Galícia, Barcelona, el Marroc, el Senegal, Mèxic i els Estats Units, sempre vinculats a la fotografia documental i amb una visió d’autora. S’han publicat a diversos mitjans, a revistes internacionals i a catàlegs, en el cas d’exposicions individuals i col·lectives. Ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2007 d’Arts Plàstiques pel projecte “A los invisibles”. Ha fotografiat el patrimoni cultural i natural de Colòmbia, Mèxic, l’Argentina i el Brasil per a la companyia Gas Natural. Ha impartit classes magistrals i tallers a la Universitat de Wesleyan (Connecticut), la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Fotografia de Terrassa, la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Escola d’Art d’Oviedo, la Universitat d’Antioquia (Medellín), la Universitat dels Andes – Colòmbia, el Centre de Formació de la Cooperació Espanyola a l’Antigua Guatemala, el Laboratori Interdisciplinari per a les Arts (LIA) de Bogotà i l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, entre d’altres. Ha col·laborat com a fotoperiodista a El País, La Vanguardia, El Periódico i l’Ara. És membre fundador de l’associació Centre de Fotografia Documental de Barcelona.

Rosa Feliu va néixer a Barcelona, va estudiar fotografia als Tallers de Fotografia del Churchill College de la Universitat de Cambridge el 1976, es va llicenciar en Història Contemporània a la Universitat de Barcelona el 1977, i té un estudi professional propi a Barcelona des del 1978. Les seves fotografies sobre l’urbanisme i l’arquitectura de Barcelona han estat publicades a llibres, catàlegs i revistes, i s’han exposats a diverses exposicions. Entre les seves publicacions destaquen “Catàleg del patrimoni arquitectònic històric-artístic de la ciutat de Barcelona” (1987), “L’Eixample des de dins” (2003), “Cerdà, 150 años de modernidad” (2009), i “La ciudad minuto a minuto” (2011). Va treballar a l’Arxiu Fotogràfic dels Museus de Barcelona entre el 1991 i el 1996 i per a revistes d’arquitectura i interiorisme com Quaderns d’arquitectura i urbanisme, Ianus, Arquitecturas Bis, UR, El croquis, Nuevo Estilo o Casa Viva, entre d’altres. El 1996 va iniciar un treball d’expressió més personal que ha presentat a exposicions individuals, com “Blanc de blancs” (2003) i “Retrats de verdura” (2004), i col·lectives, com les diverses edicions de Fotosí. El novembre del 2017, Libros del Vórtice publica el llibre “Yo los llamo retratos”, amb una selecció de la seva obra personal en blanc i negre i en color.

Data: Dijous 17 de maig de 2018
Horari: A les 19h
Lloc: La Virreina Centre de la Imatge, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *