Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Els primers trets de Francesc Boix» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Els primers trets de Francesc Boix»

El Centre Cívic Cotxeres de Sants inaugura el proper dimarts 8 de maig a les 20h l’exposició «Els primers trets de Francesc Boix», comissariada per Ramon Barnadas i Ricard Marco de l’associació Fotoconnexió i produïda per l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La mostra és una selecció de les primeres fotografies fetes per Francesc Boix, l’anomenat fotògraf de Mauthausen, quan el 1938, durant la Guerra civil espanyola, s’incorpora voluntàriament amb 17 anys a la 30a Divisió de l’Exèrcit Popular de la República. Els negatius van ser recuperats per la Comissió de la Dignitat i Fotoconnexió l’any 2013, i ens mostren imatges de la vida diària dels soldats a la rereguarda als fronts d’Aragó i del Segre. Es tracta d’una documentació gràfica d’un valor incalculable que completa el llegat fotogràfic d’un jove barceloní del barri del Poble-sec, militant de les Joventuts Socialistes Unificades.

Paral·lelament a l’exposició, el dimecres 9 de maig a les a les 19h tindrà lloc a la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix la presentació del projecte cinematogràfic «El fotógrafo de Mauthausen», amb la directora Mar Targarona i els guionistes Alfred Pèrez-Fargas i Roger Danés. A les 19.45h tindrà lloc la presentació del còmic «El fotógrafo de Mauthausen», a càrrec de Salva Rubio, guionista de còmics i de pel·lícules d’animació, i amb la participació de Benito Bermejo, historiador i biògraf de Francesc Boix. El dijous 10 de maig a les 19h tindrà lloc a la Sala Anselm Cartañá de la Seu del Districte de Sants-Montjuïc la projecció del documental «Las dos guerras del fotógrafo Boix», amb un debat posterior moderat per Ricard Marco de Fotoconnexió amb Pep Cruanyes, coordinador de la Comissió de la Dignitat, Pilar Aymerich, fotògrafa, Ramón Barnadas, comissari de la mostra, i Òscar Pau, net de Ventura Pau, capità de la 30a Divisió de l’exèrcit republicà. El dimarts 22 de maig a les 19h es tornarà a projectar el documental «Las dos guerras del fotógrafo Boix» a la Biblioteca Francesc Candel, amb un debat posterior moderat per Salvador Garcia, col·laborador de ràdio La Marina, amb els comissaris de la mostra, Ramon Barnadas i Ricard Marco, i Rosa Toran, vice-presidenta d’Amical Mauthausen.

Data: Del 8 al 26 de maig de 2018
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants, C/ Sants 79, 08014 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta