Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Una mirada sobre la fotografia emergent» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Una mirada sobre la fotografia emergent»

El Centre Cívic Guinardó inaugura el proper dijous 5 d’abril a les 19:30h l’exposició «Una mirada sobre la fotografia emergent», que reuneix l’obra de quatre fotògrafs que han passat pels visionats del festival Art Photo Bcn en diverses edicions per oferir una visió panoràmica de l’amplia producció fotogràfica que es desenvolupa en l’actualitat.

La fotografia artística ha evolucionat i es troba en un moment de creativitat extrema. Gràcies a la democratització dels mitjans fotogràfics i a l’oferta diversa de formació que s’ofereix, podem dir que vivim un moment d’esplendor tant de la imatge com dels autors emergents. Els nous mitjans hi contribueixen creant un torrent d’imatges i continguts que ens influeixen i transformen com a consumidors i productors d’imatges.

Durant les quatre edicions del festival Art Photo Bcn s’ha pogut comprovar l’heterogeneïtat del camp de la fotografia artística, on no hi ha una corrent dominant única. I és aquesta diversitat el què la fa especialment interessant, l’amplitud de les seves mires. Cada autor que hi ha participat desenvolupa el seu projecte amb una mirada fresca i nova, s’omple de referents i referències però amb un caire de personalitat pròpia.

Roger Grasas presenta el projecte «In sha Allah» (Si Déu vol). Una recerca fotogràfica sobre l’esquizofrènica mutació urbana i interurbana dels països de l’Orient Mitjà. Amb una intenció documental i un acostament de vegades conceptual dels espais. Explora els conceptes d’allò ‘estrany’ i ‘sofisticat’ del paisatge postmodern àrab, en el qual el temps passat i el futur, gairebé es fonen per anul·lar el present.

Sabela Eiriz presenta «Unhidden» un projecte format per onze díptics que exploren la idea d’allò que no es veu. Bé perquè està ocult, o bé perquè és de naturalesa invisible i depèn únicament de la creença en la seva existència. L’obra fotogràfica es desenvolupa a Fljótstunga, un indret remot d’Islàndia, i s’inspira en la seva cultura i vida quotidiana.

Miguel Soria examina mitjançant la fotografia les interaccions paisatgístiques que sorgeixen, condicionades pel turisme, al parc natural del Delta de l’Ebre. És a la nit que es posa de manifest aquesta interrelació mitjançant l’emulsió que generen dues fonts lumíniques diferents i croades, d’origen natural i artificial respectivament.

David Querol es planteja el rastre que queda de l’existència després de la mort. Amb la seva obra planteja tot un seguit d’interrogants al voltant dels paràmetres que defineixen el concepte de pèrdua

Data: Del 5 al 30 d’abril de 2018
Lloc: Centre Cívic Guinardó, Ronda Guinardó 101, 08041 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta