Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Cova del Tabac» de Marcel Albet – Barcelona Photobloggers

«Cova del Tabac» de Marcel Albet

El Club Muntanyenc Sant Cugat inaugura el proper dimarts 21 de novembre a les 19h l’exposició «Cova del Tabac» de Marcel Albet.

La Cova del Tabac és una cavitat natural de considerables dimensions situada a l’extrem sud de la serra de Mont-Roig, al terme de Camarsa, comarca de la Noguera. Té una profunditat aproximada de 180 metres i una boca de 20 d’alçada per 15 d’amplada. És a 300 metres per damunt del riu Segre.

Només s’hi pot accedir a peu, cal caminar un parell d’hores per un corriol costerut que surt de l’embassament de Camarasa. El camí, encara que no presenta cap dificultat, al tram final convé posar alguna mà a la roca. És un indret força conegut de la comarca, els caps de setmana és ple de gent.

Durant les diferents campanyes arqueològiques s’hi han documentat pintures rupestres del Neolític (entre 6.500 i 3.000 anys abans de la nostra era) que formaven part d’un conjunt més extens que comprenia l’arc mediterrani de la Península Ibèrica. Els actes vandàlics les han malmès força.

Sembla ser que el nom de Cova del Tabac prové de la pols que emana de la mateixa cova i queda dipositada al terra. Antigament es recollia per barrejar-la amb el rapè, un preparat aromatitzat del tabac que s’esnifava. Durant el segle XVIII el seu consum es va posar de moda entre les aristocràcies europees.

Data: Del 21 de novembre al 21 de desembre de 2017
Lloc: Club Muntanyenc Sant Cugat, C/ Sant Bartomeu 11, 08172 Sant Cugat del Vallès (mapa)
Preu: Entrada gratuïta