II Jornades de Fotografia Contemporània

La Virreina Centre de la Imatge acollirà del 16 al 18 d’octubre les II Jornades de Fotografia Contemporània. D’origen i sentit interdisciplinari, i organitzades amb caràcter biennal per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, les Jornades comptaran amb la col·laboració d’artistes, teòrics i pensadors, que amb les seves experiències, estudis i idees aportin respostes, interrogants, afirmacions o qüestionaments sobre el nostre present fotogràfic.

La creació no és transgressió sinó continuïtat, evolució, confluències d’estètiques, estils i gèneres de totes les disciplines i tècniques artístiques i, en particular, entre la fotografia i la pintura. Proposar a debat les relacions entre fotografia i pintura permet reflexionar sobre un present on les arts plàstiques tradicionals s’han fusionat amb les anomenades arts visuals. Sorgeix així un ésser creador interdisciplinari que no queda delimitat en funció d’una forma artística. Aquest qüestionament a la tradició afecta, especialment, a un fet pictòric que ha quedat mancat de procés. Si, en alguns àmbits, s’ha establert la controvèrsia sobre la “mort de pintura”, aquest fet dóna prova de la situació esmentada. La fotografia, a diferència, després de la irrupció de l’abstracció pictòrica, i davant l’aparició dels artistes visuals, recupera els gèneres, estètiques i temàtiques de la pintura per tal de donar-los continuïtat en la seva constant renovació.

16 d’octubre de 2017:
19 – 20 h: Conferència “A través de la llum, els somnis”, a càrrec de Mayte Vieta
20 – 21 h: Conferència “El punt cec”, a càrrec de Martí Peran

17 d’octubre de 2017:
19 – 21 h: Conferència: “Fotografía como extensión del pensamiento”, a càrrec de Luís González Palma.

18 d’octubre de 2017:
19 – 20 h: Conferència “Desvelos. Limbo – Devastación – Resistencia”, a càrrec de Soledad Córdoba.
20 – 21 h: Taula rodona “Fotografia i emergència pictòrica”, amb la participació de Ruben Torras i Valentina Vacó. Presentat i coordinat per Ramón Casanova.

Data: Del 16 al 18 d’octubre de 2017
Lloc: La Virreina Centre de la Imatge, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *