Presentació del llibre «A room in Iceland»

El proper dijous 24 de novembre a les 20h tindrà lloc a la galeria H2O la presentació del llibre «A room in Iceland» d’Isabel Codina. L’acte comptarà amb la participació de l’autora i del fotògraf i editor Ignasi López.

«A room in Iceland» és una història autobiogràfica, on paisatge, memòria i amistat es combinen per donar sentit al relat. Tracta sobre el retrobament entre amics a través d’un viatge postergar durant més de 25 anys.

El viatge va començar l’any 1988, quan l’autora va anar a estudiar a la Jan van Eyck Akademie de Maastricht. Allà va conèixer un grup d’islandesos que solien anar a la casa. Cantaven junts cançons islandeses i ella era l’únic públic que tenien als assaigs. Li explicaven històries sobre el seu país: els cavalls i les ovelles, el Thorrablód, les sagues, els llargs hiverns sense sol.

Sabia que en algun moment de la seva vida aniria a Islàndia. Per a ella era un país molt conegut a través de les històries que escoltava dels seus companys, una terra explicada, imaginada en el seu cap, com una terra promesa. I aquest viatge va arribar finalment l’any 2015. Aquell estiu impulsivament Codina va decidir anar a Islàndia i visitar aquells indrets que li havien estat explicats temps enrere. La seva idea era fer un llibre de paisatge islandès, però sorprenentment, no va fer massa fotografies d’aquells llocs que coneixia sobretot pels relats i carregats d’intensos sentiments. Era un paisatge conegut per històries i sentiments més que per imatges i quan aquell paisatge es mostrava davant la seva càmera, li resultava difícil d’interpretar. I, per sobre de tot, alguns dels amics a través dels quals
el va conèixer, ja no hi eren.

En tornar del viatge, va començar a buscar en una caixa de fusta i va trobar cartes, postals i fotografies que li havien enviat els Jan van Eyck’ers els anys següents a la seva estada a l’escola. Aquestes van ser les pistes per reconstruir la seva història. Les cartes que anava llegint, li anaven recordant el seu passat i alhora li descobrien el futur. La història s’anava lligant a poc a poc i tot adquiria sentit: el viatge, la retrobada amb la gent, el llibre.

Va trobar a les cartes i postals el seu futur escrit. Quan les cartes li van arribar als anys 90, no era conscient de les connexions que s’establien entre la gent i el paisatge, però amb el pas dels anys aquesta connexió era evident.

Data: Jueves 24 de noveembre de 2016
Horari: A les 20h
Lloc: Galería H2O, C/ Verdi 152, 08012 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta