Exposició «Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona (1931-1954)»

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona inaugura el proper dimecres 11 de novembre l’exposició «Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona (1931-1954)», que aborda la primera època d’una de les nissagues de reporters gràfics que ha marcat la història del fotoperiodisme barceloní durant el segle XX.

Els tres àmbits de la mostra, «Segona República», «Guerra Civil» i «primer franquisme», comprenen quasi vint-i-cinc anys de la “Crònica Gràfica”, el primer arxiu fotogràfic institucional creat a la ciutat. Durant aquest període, el patriarca, Carlos Pérez de Rozas Masdeu (Madrid, 1893 – Barcelona, 1954), i els seus fills van ser protagonistes, a peu de carrer, de la transformació radical que va experimentar el llenguatge fotogràfic a Barcelona, a Europa i arreu del món.

La mostra presenta 123 fotografies, la majoria còpies d’època i d’autor, exemplars de premsa de l’època amb fotografies de Pérez de Rozas i 600 fotografies que es visualitzen en 3 plataformes digitals interactives ubicades en els tres àmbits expositius. També s’ha creat una exposició virtual, que estarà disponible al web de l’Arxiu Fotogràfic a partir del 12 de novembre, i s’ha editat el catàleg «Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona 1931-1954».

Data: Del 12 de novembre de 2015 al 21 de maig de 2016
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Plaça Pons i Clerch 2 – 2ª planta, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta