Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Perifèries 2009-2012» d’Anna Oswaldo Cruz – Barcelona Photobloggers

«Perifèries 2009-2012» d’Anna Oswaldo Cruz

La Capella de Santa Àgata del Museu d’Història de Barcelona acull fins el 13 de setembre la videoinstal·lació «Perifèries 2009-2012» d’Anna Oswaldo Cruz.

Dins de la seva línia de recerca en múltiples formats de treball sobre les representacions urbanes contemporànies, el MUHBA ha dedicat una atenció important a la representació de la ciutat més enllà del seu “cor visible”, a la representació de les perifèries, a la metròpoli vista des de la perifèria.

Anna Oswaldo CruzAmb aquest motiu, l’estiu de 2013 va tenir lloc la videoinstal·lació «Perifèries urbanes, on la ciutat perdia el nom. Barcelona, 1947-1985». Algunes de les imatges que es mostraven eren totalment inèdites i l’obra posà de relleu fins a quin punt els fotògrafs foren els pioners a l’hora de donar a conèixer i fer visible la metròpoli de postguerra i sota la dictadura.

Aquesta línia de treball continua ara amb la videoinstal·lació d’Anna Oswaldo Cruz «Perifèries 2009-2012», que aplega unes noranta imatges de la ciutat metropolitana (barris de Barcelona i municipis propers).

«Perifèries 2009-2012» remet a la qüestió general de la construcció de la imatge de les metròpolis contemporànies i la seva història. L’autora mostra tot un seguit de recorreguts, efectuats en el trànsit de la primera a la segona dècada del segle, amb una itinerància inèdita, breu però intensa, pels espais límit, circulant pels intersticis entre barris, entre municipis metropolitans i entre eixos viaris i fluvials, trobant-hi formes, significats i sensacions inesperats. Anna Oswaldo Cruz parteix, en aquesta proposta, dels materials del seu projecte en curs “In situ Barcelona”, del qual va oferir un primer tast en una exposició fotogràfica fugaç, del 9 al 20 de març de 2011, al Centre d’Art Santa Mònica.

Data: Del 15 de juliol al 13 de setembre de 2015
Lloc: Capella de Santa Àgata del Museu d’Història de Barcelona, Plaça del Rei S/N, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta