«Lamento borincano» de Joan Guerrero

L’espai Barcelona Visions inaugura el proper dilluns 4 de maig a les 19:30h l’exposició «Lamento borincano» del fotògraf Joan Guerrero.

Joan GuerreroEl treball d’en Joan Guerrero es reconeix per la seva tendresa, la seva mirada cap allò que és universal sense aturar-se en anècdotes, la seva preocupació pel sofriment de les persones, la seva sensibilitat per trobar un horitzó d’esperança dins la cruel i devastada realitat, que no obstant es mostra plena de bellesa. Per la seva manera d’esgarrapar l’ànima de l’espectador per tal de despertar-lo de la seva letargia.

Aquesta sèrie, la qual és un retrat de la vida dels indis quítxues de l’Equador, porta per títol «Lamento borincano» i fa referència a un conegut bolero que narra el camí a la ciutat d’un camperol pobre amb l’expectació alegre de vendre la seva mercaderia i la seva decepció en retornar a l’aldea amb les mans buides. La dura realitat que descriu queda envoltada per la qualitat dels grisos, les composicions ben mesurades i el tranquil posat de tot plegat. No obstant això, preval la crítica, la rebel·lia i l’inconformisme d’un vell guerrer poc disposat a claudicar. Segons ha dit ell mateix «… el pitjor que podria passar-me seria que un banquer em comprés una foto per penjar-la al vestíbul del banc. Això significaria que no he sabut expressar-me».

Data: Del 4 de maig al 5 de juliol de 2015
Lloc: Barcelona Visions, C/ Banys Vells 7, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta