Cicle de xerrades «FOCUS ON > The Sochi Project»

Torna «FOCUS ON», el punt de trobada organitzat per CFD Barcelona i La Virreina Centre de la Imatge amb la finalitat de descobrir els nous formats i les noves idees i estratègies que avui en dia estan reinventant la fotografia documental.

La tercera edició del cicle està dedicat a «The Sochi Project», un treball de «periodisme lent» realitzat pel fotògraf Rob Hornstra i l’escriptor Arnold van Bruggen, que des del 2009 es van dedicar a documentar la ciutat russa de Sochi abans que es convertís en el centre d’atenció mundial com a seu dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2014.

A través de diferents formats —una exposició, un workshop, una conferència i una taula rodona— es presentarà per primera vegada a Barcelona aquest projecte de fotoperiodisme independent, i es debatrà a l’entorn de l’escenari que han obert tant la «narració multimèdia» com les noves possibilitats de producció i distribució de la fotografia documental.

La Virreina Centre de la Imatge acull el 18 de febrer a les 19h la conferència d’obertura del cicle, que impartirà Hornstra, i el 19 de febrer a les 19h la taula rodona «Multimedia Storytelling. Noves plataformes per a la fotografia documental», en la qual prendran part —juntament amb els dos autors del The Sochi Project— els fotògrafs Olmo Calvo i José Colón. El primer parlarà del seu darrer treball multimèdia, «Wawachaña. Parts al sostre del món», i el segon presentarà «Me-Mo Magazine», la nova plataforma multimèdia independent que acaba de llançar juntament amb els fotògrafs Fabio Bucciarelli, Manu Brabo, Diego Ibarra Sánchez i Guillem Valle.

L’aforament és limitat. Per reservar plaça cal trucar al telèfon 933161286 de dimarts a diumenge de 12.30 a 19 h.

Data: 18 i 19 de febrer de 2015
Horari: A les 19 h
Lloc: Espai 4 de La Virreina Centre de la Imatge, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta