Presentació del llibre «La Barcelona d’entreguerres, 1914-1936. Fotografies dels Merletti»

El proper dimecres 3 de desembre a les 19h tindrà lloc a la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz la presentació del llibre «La Barcelona d’entreguerres, 1914-1936. Fotografies dels Merletti». L’acte comptarà amb la participació del president de l’Arxiu Històric del Poblenou Jordi Fossas, la coordinadora del departament de Documentació i Investigació de l’IEFC Laia Foix, el fotògraf Pep Parer i l’autor del llibre Daniel Venteo.

La Barcelona d'entreguerres, 1914-1936. Fotografies dels MerlettiLa història de Barcelona entre l’esclat de la Primera Guerra Mundial l’any 1914 i el cop militar de Franco del juliol del 1936 és un període de llums i ombres. Són els anys dels anomenats feliços vint, però també de la dictadura de Primo de Rivera, de l’Exposició Internacional del 1929 i de la proclamació de la Segona República, dels fets d’Octubre del 1934 i de l’empresonament del president Companys. Més de 200 imatges dels fotògrafs italocatalans Alexandre i Camil Merletti, la majoria inèdites, veuen ara la llum. Ningú millor que ells va retratar la complexitat d’aquestes dues dècades decisives de la història del segle XX.

Data: Dimecres 3 de desembre de 2014
Horari: A les 19h
Lloc: Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz, C/ Joncar 35, 08005 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta