“Escoles d’altres mons” de Kim Manresa

La sala d’exposicions del Centre Cívic Urgell acollirà del 13 de novembre al 12 de desembre l’exposició “Escoles d’altres mons” del fotoperiodista Kim Manresa.

En els darrers anys, Manresa ha aprofitat els seus viatges arreu del món per visitar escoles i retratar com s’eduquen els nens.

A través d’unes 50 imatges, el fotògraf il·lustra la situació de l’ensenyament en diferents països del tercer món. Manresa ha fotografiat l’ànima d’aquestes escoles on, en la majoria de casos, hi ha poc material didàctic i els pupitres estan malmesos, però alhora es veu l’esperança dels infants que omplen cada dia les improvisades aules.

Las fotografies estan acompanyades de textos signats per diferents autors de prestigi internacional com els premis Nobel José Saramago i Dario Fo i el premi Planeta Juan Marsé, que reflexionen sobre una imatge cadascú.

“Escoles d’altres mons” no és només una exposició d’art, ja que té un projecte educatiu al darrera. Cadascun dels municipis que han acollit l’exposició ha triat una fotografia perquè els seus escolars treballin i reflexionin sobre la situació d’altres nens i nenes als països més desfavorits.

Data: Del 13 de novembre al 12 de desembre de 2014
Lloc: Centre Cívic Urgell, C/ Comte d’Urgell 145, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

3 reflexiones sobre ““Escoles d’altres mons” de Kim Manresa

  1. 😛 Gracias por traer a nosotros todos aquellos submundos a los que nosotros no hemos llegado a pie, pero que gracias a tus fotografías hemos conocido. Todos somos un mundo, el mundo es de todos y debemos aprender que cada uno de los niños que viven en este planeta son la parte más importante de la sociedad. Abramos los ojos y el corazón, abramos la puerta a la cultura y al conocimiento, luchemos por un mundo mejor, desde la óptica del conocimiento, desde la cultura, desde la conciencia colectiva. Gracias por traer “escoles d’altres mons”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *