“Belchite, testimoni de la guerra civil” de Roberto Martín Maldonado

El centre cívic Pati Llimona inaugura el dijous 13 de novembre a les 19.30 h l’exposició “Belchite, testimoni de la guerra civil” del fotògraf Roberto Martín Maldonado.

Roberto Martín MaldonadoBelchite viejo és un poble fantasma alçat per la infàmia humana. Durant la Guerra Civil fou brutalment assetjat i, en poc temps reduït a un escenari esperpèntic i inhabitable. L’incomprensible de la guerra, la que taca l’ànima humana. Molta gent fou desposseïda brutalment del seu hàlit vital, quedant impregnat entre ruïnes en un dolor audible que encara pot arribar a sentir-se. Visitar Belchite és endinsar-se en un teatre mut pletòric de secrets amagats.

El poble de Belchite és un escenari emblemàtic de la Guerra Civil que reuneix vestigis, alguns visibles, altres ocults. Franco va ordenar construir un poble nou al costat, Belchite nuevo, i va ordenar que el primer quedés intacte. El silenci misteriós i la fenedura encara es pot escoltar.

Belchite pueblo viejo, testimoni de la Guerra Civil jeu avui a la penombra, en l’abandonament, en el silenci.

Data: Del 13 de novembre al 13 de desembre de 2014
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona, C/ Regomir 3, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Una reflexión sobre ““Belchite, testimoni de la guerra civil” de Roberto Martín Maldonado

  1. Que pena que me he enterado hoy de esta exposición, me hubiera gustado ir, ya que soy de Belchite y vivo en Barcelona, Las fotos son muy bonitas. -un saludo
    Raquel

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *