Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Sessió d’homenatge a Joan Colom a la Filmoteca – Barcelona Photobloggers

Sessió d’homenatge a Joan Colom a la Filmoteca

En el marc de l’exposició «Jo faig el carrer. Joan Colom, fotografies 1957-2010», el proper dimarts 11 de febrer la Filmoteca ret homenatge al fotògraf Joan Colom amb una sessió especial amb la participació de David Balsells, comissari de la mostra.

La sessió inclou la projecció de «Sense títol» (Joan Colom, 1960), un experiment cinematogràfic puntual que el fotògraf va filmar amb el seu mètode habitual de treball, la càmera oculta. El rodatge –en 8 mm– es va fer amb la càmera a la mà, per sota la cintura i sense mirar pel visor, pels carrers del Barri Xino de Barcelona. Seguidament es projectarà «El alegre Paralelo» (Enric Ripoll i Freixes, Josep Maria Ramon, 1963), un document impagable sobre la gent del Paral·lel de principis dels anys seixanta. Aleshores era el carrer més bohemi de Barcelona. La realització va tenir la col·laboració tècnica de Josep Maria Ramon i Morera.

Com deia el mateix fotògraf: «Jo faig el carrer. Amb les meves fotografies, jo busco ser una espècie de notari d’una època». Aquesta frase simbolitza perfectament el cor i l’esperit de la seva obra, que ara es pot veure al MNAC. Colom és un dels fotògrafs catalans més importants de la segona meitat del segle XX, un dels grans renovadors de la fotografia de postguerra i, sense pretendre-ho, va ser el pioner del fotoperiodisme al nostre país.

Tots els espectadors que presentin l’entrada de la sessió de la Filmoteca podran visitar l’exposició del MNAC gratuïtament.

Data: Dimarts 11 de febrer de 2014
Data: A les 18:30 h
Lloc: Filmoteca de Catalunya, Plaça Salvador Seguí 1–9, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Pagament