Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Deletrix» de Joan Fontcuberta – Barcelona Photobloggers

«Deletrix» de Joan Fontcuberta

L’Arts Santa Mònica inaugura el proper dimarts 12 de novembre a les 19h l’exposició «Deletrix» del fotògraf Joan Fontcuberta.

Joan FontcubertaDurant els últims sis anys, Fontcuberta ha anat col·leccionant imatges de textos censurats de diversos autors i èpoques, tot recorrent biblioteques i arxius d’Europa i d’Amèrica del Nord. Prenent com a referència aquesta sèrie d’imatges, Joan Fontcuberta i el crític d’art Manel Guerrero, donen vida a la idea de desenvolupar un projecte artístic sobre la censura amb la implicació directa del PEN Català, organització l’eix vertebrador de la qual és la defensa de la llibertat d’expressió i té com a finalitat, entre d’altres, difondre l’obra dels escriptors, poetes, periodistes, editors, traductors que, perseguits i silenciats en els seus països d’origen, troben refugi a Catalunya.

Com a resultat d’aquest diàleg, el PEN Català inicia el projecte «Deletrix», que inclou l’exposició de les imatges de Fontcuberta i textos on diversos escriptors de renom internacional reflexionen sobre aquests testimoniatges d’intolerància. El projecte es complementa amb un llibre d’art que esdevindrà un volum de referència literària i artística sobre la censura.

La temàtica de «Deletrix» està íntimament relacionada amb la tasca que duu a terme el PEN Internacional que, des de 1921, treballa activament per la llibertat d’expressió i la lliure circulació de les idees, així com per la protecció del patrimoni cultural i lingüístic dels pobles. Aquest projecte vol ser una contribució a la consciència de la manca d’aquestes llibertats, a través d’alguns testimoniatges gràfics que ens ha deixat la història.

Data: Del 12 de novembre al 8 de desembre de 2013
Lloc: Arts Santa Mònica, La Rambla 7, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta