Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Circuit 2013, una cita amb la fotografia documental i el fotoperiodisme – Barcelona Photobloggers

Circuit 2013, una cita amb la fotografia documental i el fotoperiodisme

La Fundació Photographic Social Vision crea el Circuit, una nova cita amb la fotografia documental i el fotoperiodisme a través d’un recorregut per diferents centres d’art, centres cívics i galeries de la ciutat que acullen exposicions de gran interès en el panorama internacional.

A partir de l’1 de juny i fins al 31 de juliol, els diferents espais mostraran exposicions relacionades amb aquest gènere de fotografia de forma gratuïta. Amb aquesta iniciativa, que s’espera que tingui continuïtat l’any que ve, Photographic Social Vision aporta a l’agenda cultural de Barcelona més continguts d’alta qualitat de fotografia documental i fotoperiodisme, després de l’èxit reiterat de exposicions com World Press Photo.
 
El Circuit oferirà l’oportunitat al públic de veure projectes fotogràfics que d’altra manera no podrien veure a la ciutat, a més d’estar informats sobre el que passa al món i poder, d’aquesta manera, experimentar un diàleg honest amb la realitat. El circuit planteja una fórmula adaptada a l’escassetat de recursos actuals, que afecta de ple al sector cultural. La unió de forces entre seus i amb festivals internacionals que produeixen continguts permet seguir nodrint l’agenda cultural de la ciutat a baix cost.
 
De forma totalment gratuïta, es podran veure més de 30 exposicions de més de 70 autors entre les que destaquen les 5 exposicions que procedeixen del prestigiós festival internacional «Visa pour l’Image-Perpinyà 2012» i que són inèdites a Espanya. D’aquesta forma, es podran veure reportatges sobre la vida de Steve Jobs que durant 15 anys va fotografiar Doug Menuez, el poble nòmada sami de la mà d’Erika Larsen, al Kurdistan a través del objectiu de Julien Goldstein, la vida d’una comunitat que esdevé una xocolateria abandonada a la seva llar al Brasil de la mà de l’autor espanyol Sebastián Liste o el retrat de Ilvy Njiokiktjien dels ensinistraments racistes que reben alguns joves blancs sud-africans quan van als campaments de l’extrema dreta.
 
Gràcies a la col·laboració de l’equip Addretouch, el Circuit també acollirà l’exposició «Inèdits» al Círculo del Arte dels fotògrafs espanyols Pep Bonet, Samuel Aranda, Guillem Valle i Olmo Calvo, tres d’ells guanyadors de premis World Press Photo, que mostren reportatges que la premsa espanyola no ha publicat.
 
Altres exposicions destacades són les de l’Espai Mercè Sala, «Més fràgils que una bombolla», en que Andrea Lolicato retrata 18 famílies de Madrid i Barcelona afectades pels desnonaments; «Premi Revela» a l’Espai Fotogràfic Can Basté que mostra les fotografies dels guanyadors de REVELA, el Premi Internacional de Fotografia als Titulars dels Drets Socials, la «Petita retrospectiva de Karel Cudlin» que exhibeix a La Plataforma Galeria d’Art, i «Orilleros: perill d’extinció» de Toni Arnau, un relat gràfic del clima social i polític d’Argentina.
 
A més d’aquest gran nombre d’exposicions, el Circuit també presenta altres activitats com workshops, conferències, taules rodones i projeccions. Per exemple, la Filmoteca de Catalunya oferirà la projecció del documental «Cadaunería» de Photographic Social Vision, la Virreina Centre de la Imatge acollirà una taula rodona amb els fotògrafs espanyols de l’exposició «Inèdits» i la Galeria Tagomago acollirà un workshop d’eines de màrqueting per a fotògrafs ofert pel consultor expert internacional Marc Prust dirigit a fotògrafs professionals.
 
És de destacar la voluntat del circuit per comptar amb la participació de tots els ciutadans. D’aquesta manera i al costat de Barcelona Photobloggers, es posa en marxa fotometro.org, un projecte fotogràfic participatiu que es concep com un termòmetre de la visió dels ciutadans sobre l’actualitat en relació a dos temes concrets: la fi del benestar i l’inici del bé comú. Utilitzant Instagram, els participants podran compartir les seves imatges utilitzant els hashtags #adeubenestar i #construintbecomu.

Si voleu estar al dia de les novetats d’aquesta interessant iniciativa us recomanem que us feu fans de la seva pàgina a Facebook o el seu Twitter.