«Els sami: caminant amb els rens (2007-2011)» d’Erika Larsen

El centre cívic Golferichs, dins del Circuit de Fotografia Documental, inaugura el proper divendres 6 de juny a les 19:30h l’exposició «Els sami: caminant amb els rens (2007-2011)» de la fotògrafa Erika Larsen.

Erika LarsenLes fotografies de Larsen s’endinsen en la relació simbiòtica que uneix els criadors de rens amb els seu entorn, entre modern i ancestral. Aquesta població autòctona semi nòmada viu a les regions àrtiques del nord d’Escandinàvia i de Rússia. Es tracta de la regió més extensa del món que encara conserva l’estil de vida tradicional, seguint la migració estacional dels animals.

Aquest treball fotogràfic es va elaborar entre 2007 i 2011 a Kautokeino (Noruega) i Gällivare (Suècia), on l’autora va estar treballant com a dona de fer feines (beaga) per a una família sami. Va realitzar el seu reportatge de manera intuïtiva i es va endinsar totalment en aquesta cultura per entendre-la millor. Va treballar amb ells, els va escoltar i, fins i tot, va aprendre la seva llengua.

Data: Del 6 de juny al 26 de juliol de 2013
Lloc: Centre Cívic Golferichs, Gran Via 491, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta