PICS 2013

El Centre Cívic Pati Llimona presenta la quarta edició del PICS (Projectes d’Imatge Contemporània i Social), unes jornades que combinen exposicions, xerrades, trobades, taules rodones, projeccions i tallers formatius, a l’entorn de la fotografia més compromesa i actual. Del 7 al 21 de març la fotografia impregna l’interior del centre cívic i a més, surt al carrer de la mà de l’«Enfocats al Gòtic», una proposta que omple dotze comerços del barri amb exposicions fotogràfiques.

Enguany el PICS presenta diverses exposicions a més de l’»Enfocats al Gòtic»: «Ausencias», del reconegut fotògraf Gustavo Germano, i «Silencis Mediàtics», del col·lectiu Fotomovimiento, sempre compromesos en mostrar la realitat social actual. Aquest mateix col·lectiu lidera una taula rodona sobre censura informativa. També hi ha activitats liderades pel col·lectiu Ruido Photo, la revista Piel de Foto i nosaltres mateixos, Barcelona Photobloggers. En aquesta ocasió organitzem la xerrada Caja Azul, que compleix la seva novena edició, la trobada Intercanvis: Pantalles i paper, una reunió de fotobloguers amb projecció de fotoblogs de la comunitat i intercanvi de fotografies per celebrar el nostre setè aniversari, i l’Slideluck Barcelona VII, una sessió de projeccions de treballs fotogràfics compartint alhora un sopar de carmanyola.

A més de tot aquest ventall d’activitats, el PICS ofereix una bateria de tallers monogràfics especialitzats, que es poden realitzar al llarg de la quinzena, com ara «Paisatges nocturns de Barcelona», «Fotografia antropològica» o «Demostració pràctica de col·lodió», aquest últim a càrrec dels amics d’espaifotografic.cat.

El PICS va néixer fa tres anys com una aposta per reunir a tots els usuaris de fotografia del centre i ja s’ha convertit en un espai de referència per a molts fotògrafs i col·lectius que fan de la fotografia una manera de viure.

Data: Del 7 al 21 de març de 2013
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona, C/ Regomir 3, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta