Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Conferència d’Alberto García-Alix – Barcelona Photobloggers

Conferència d’Alberto García-Alix

El proper dimarts 5 de febrer a les 19 h, dins el marc de la Setmana Cultural de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, el fotògraf Alberto García-Alix plantejarà una reflexió sobre el valor de la imatge i la paraula a través d’una conferència-projecció sobre la seva obra «El paraíso de los creyentes». Es prega puntualitat, atès que l’aforament és limitat.

Lluny de limitar la imaginació, la imatge pot arribar a potenciar-la i inventar noves realitats. La fotografia de García-Alix genera infinits espais onírics delimitats pel relat complementari del propi fotògraf. D’altra banda, el text aconsegueix dotar de cert ordre al pensament abstracte de l’artista i així estructurar els seus pensaments de manera més clara que les imatges, amb una naturalesa més desordenada en associar-se a moments viscuts. García-Alix busca una narració unitària on el text serveix d’eix a partir del com es construeix la narració visual.

El resultat és la recerca personal que envolta permanentment l’obra de García-Alix, poderós narrador visual, que aconsegueix traduir les seves imatges en paraules, construint un nou relat al ritme de les fotografies que es succeeixen al vídeo (projecció durant l’acte de l’IEFC). Les imatges es presenten com petites històries, el text en canvi, és el resultat d’una anàlisi personal ulterior convertida en la seva pròpia confessió. El relat de García-Alix sorgeix de les seves pròpies imatges, ja siguin mentals o representades i, a partir de la seva relació amb la realitat i amb allò viscut en la literatura, sorgeixen les imatges. Apassionat lector de novel·la històrica i ficció, fa seus els personatges i les històries que troba en els llibres; els personatges de Joseph Conrad i Louis Ferdinand Céline estan d’alguna manera reflectits en les seves obres. El text, de la mateixa manera que les fotografies, desenvolupa la dimensió autoreferencial del fotògraf. La literatura aconsegueix perllongar la reflexió sobre la vida, les experiències, les pors i els anhels que les imatges recullen.

Data: Dimarts 5 de febrer de 2013
Horari: A les 19 h
Lloc: Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, C/ Comte d’Urgell 187, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta