Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php:800) in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 265
Exposició de Djamal Benmokhtar – Barcelona Photobloggers

Exposició de Djamal Benmokhtar

Djamal Benmokhtar (Algèria, 1968) és un fotògraf francès establert a Barcelona des de 2004. La seva inquietud per conèixer altres cultures i formes de vida li va portar a instal·lar-se entre Paraguai i Argentina entre 1995 i 1997.

De retorn a Europa, va entrar en contacte amb Metges sense Fronteres i, en col·laboració amb ells, va viatjar a Nicaragua per realitzar labors humanitàries després de la devastació sembrada per l’huracà Mitch.

Una vegada finalitzada la seva missió, va tornar a París on va iniciar la seva col·laboració amb Aviació sense Fronteres. Amb ells va viatjar a Angola, on va realitzar diverses missions en el marc de la guerra entre LA UNITA i el MPLA.

De mare catòlica i pare musulmà, va decidir conèixer Algèria, el seu país natal, per comprendre millor una part important de la seva història i de la seva cultura. De la seva estada a Alger, neix el seu primer treball que va ser exposat en 2003 en la Transphotographiques de Lille: “Algerie mon amour”.

A través de les seves fotografies, Djamal busca captar les actituds, els trets i les expressions que defineixen a les persones i mostrar tot allò que li fascina, que desperta la seva curiositat, que li emociona: la realitat d’un país i les seves gents, el dia a dia dels més propers, els colors, les llums, les simetries que l’entorn ens regala i que de vegades deixem passar sense tan si més no apreciar-les. Djamal, amb la seva fotografia, simplement, cerca estar més prop de les persones, de la seva realitat.

A més, les obres es troben en venda i part dels beneficis obtinguts es destinaran a l’entitat social Casal dels Infants que concentra els seus esforços als barris més vulnerables per aconseguir millores concretes i duradores en la qualitat de vida dels nens, nenes, joves i famílies en risc d’exclusió social.

Data: Del 27 d’agost al 16 de setembre de 2012
Lloc: Centre Comercial Pedralbes Centre, Avinguda Diagonal 609, 08028 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta