“It began in Africa” de Rim Temimi

En aquesta exposició de la fotógrafa Rim Temimi, el títol de la qual en català es podria traduir per “Tot va començar a l’Àfrica”, es mostren imatges, en ordre cronològic, captades entre Tunis i el Caire, dels esdeveniments que s’hi van produir entre el 14 de gener de 2011 i el 20 de març d’enguany.

A través d’una vintena de fotos en blanc i negre i color, Temimi ens proposa un viatge d’anada i tornada a Tunis, passant per la plaça Tahrir d’El Caire. La mostra té, doncs, una concepció narrativa: l’ordre cronològic de les instantànies ens convida a tancar un cercle al voltant de l’impacte, l’expansió i les transformacions de dues revoltes populars emmarcades en l’anomenada “primavera àrab”.

Un primer bloc de fotos (datades entre el 14 de gener i el 4 de març de 2011) ens acosta a les protestes tunisenques per l’Avinguda Habib Bourguiba o la Plaça del Govern. Aquestes imatges enllacen perfectament amb el següent bloc, que recull les fotos realitzades mesos després per Temimi (el 9 de setembre) a la cairota Plaça Tahrir.

L’últim bloc torna a diferents escenaris tunisencs entre octubre de 2011 i març de 2012, i és el contrapunt perfecte a l’inici de l’exposició ja que ara Temimi documenta manifestacions d’orgull popular com la Festa de la dona o la marxa popular per un estat civil.

Data: De l’11 de juliol fins al 30 d’agost de 2012
Lloc: Espai Avinyó, C/ Avinyó 52, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *