Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Taller de col·lodió humit – Barcelona Photobloggers

Taller de col·lodió humit

El fotògraf Àlex Mulero, especialista en tècniques fotogràfiques antigues, impartirà el 9 de juny un taller sobre el procés de col·lodió humit.

El col·lodió humit és una tècnica primigènia inventada gairebé simultàniament al voltant de 1850 per Frederick Scott Archer i Gustave Le Gray. Durant gairebé 40 anys aquest va ser el sistema fotogràfic més utilitzat a tot el món.

El seu nom ve del col·lodió, una substància que s’adhereix al vidre i que serveix de base per a sensibilitzar-lo. La sensibilitat de l’emulsió es molt baixa i limitada a la llum ultra-violeta, raó per la qual els temps d’exposició són força llargs. Una altra particularitat, expressada a la segona part del nom, és que tot el procés s’ha de fer en humit i en pocs minuts, abans de que el col·lodió s’assequi, doncs l’emulsió deixaria de ser sensible.

Tots aquests inconvenients no representen cap handicap si coneixem la tècnica i el procés a seguir. Actualment el sistema està molt controlat i no té cap mena de perill, tot i els productes químics que s’utilitzen. És innegable però, que la seva naturalesa tècnica impedeix que aquesta sigui un procediment fotogràfic de masses.

Per altre banda, és una tècnica molt creativa, ideal per a qui vol provar nous camins fora del digital i amb la que ens podem sentir molt còmodes elaborant el nostre propi llenguatge fotogràfic personal.

L’Àlex guiarà als participants en tot el procés; s’aprendrà la part teòrica de preparació, manipulació i seguretat del químics que s’utilitzaran; es faran retrats; i finalment, es revelaran en vidre o alumini negre. Els participants tindran l’oportunitat de conèixer de prop tots els secrets d’una tècnica que actualment ha tingut una revifalla considerable degut tant a les seves possibilitats creatives i artístiques com a la qualitat que es pot arribar a obtenir.

El taller, organitzat per espaifotografic.cat, es realitzarà al Museu-Arxiu de Vilassar de Dalt. El preu és de 150€ amb el dinar inclòs.

Més informació a:

espaifotografic.cat