“Jerusalem, cruïlla de religions” de Carlos Martínez

La Jerusalem d’avui és una cruïlla de creences on hi conflueixen les tres religions monoteistes: Judaisme, Cristianisme i Islam, i totes les infinites branques que en deriven. En el crepuscle d’un divendres qualsevol, mentre la llum daurada transfigura els murs de la Ciutat Vella i atrapa el visitant, l’ànima de la ciutat també es manifesta als qui obren la ment i rebutgen els prejudicis per copsar-ne l’essencial: els ressons bíblics del Sabath al Mur de les Lamentacions; les pregàries de la comunitat cristiana, a la Via Dolorosa, transportant la gran creu fins a l’església del Sant Sepulcre; el cant del muetzí des de la mesquita de la Cúpula Daurada…Jerusalem és la contradicció del que hauria de ser la convivència entre gents passionals i oposades; però és també un lloc on s’hi respira la voluntat de tirar endavant, malgrat tot.

Data: Del 2 al 31 de maig de 2012
Lloc: Llibreria Altaïr, Gran Via de les Corts Catalanes 616, 08007 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *