“Barcelona. La ciutat al carrer” d’Óscar García Ortega

L’espai públic és on es desenvolupen les dinàmiques socials i artístiques que defineixen la nostra ciutat; és la seva essència i ànima. És el marc on conviuen diferents expressions culturals, l’espai on es fa visible la diversitat cultural i on es produeix la barreja i el diàleg entre persones de diferents procedències i bagatges culturals.

La diversitat cultural de la ciutat de Barcelona és evident; ningú la posa en dubte. A més de ser visible al carrer per la presència de persones de diferents procedències, es manifesta en l’augment de comerços de productes especialitzats per a col·lectius d’immigrants i en l’obertura de nous restaurants, locals i propostes culturals, entre d’altres. Aquest paisatge ha permès que la ciutat jugui un paper cada cop més rellevant com a ciutat d’ambient “cosmopolita”, que s’entremescla amb altres realitats del dia a dia que estan lluny de transmetre la superficialitat que a vegades ofereix aquest concepte. Aquesta confrontació ens porta a una dicotomia (cosmopolitisme/immigració, turisme/quotidianitat, tradició/modernitat, religiositat/laïcisme…) amb què sovint ens hem d’enfrontar.

El fotògraf Óscar García Ortega surt al carrer per tal de plasmar la diversitat que hi ha. El format de presentació mostra la confrontació entre persones de diferents orígens culturals, i ho exposa en diversos actes de celebració que passen al carrer. Amb aquest format pretén reproduir un diàleg fictici que és ben probable que es reprodueixi cada dia als nostres carrers, i es posa en relleu que la ciutat ens pertany a tots i a totes.

Data: Del 24 d’abril al 18 de maig de 2012
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde, C/ València 302, 08009 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *