«Comparti_ments» de Jordi Salinas i Anna Mas

El proper dijous 12 de maig a les 19:30h s’inaugura a la Galeria Safia l’exposició «Comparti_ments» dels fotògrafs Jordi Salinas i Anna Mas.

«Comparti_ments» és un treball a 4 mans. Els autors són els actors; la càmera no té un ull al darrere; el moviment no el controla ningú i l’atzar esdevé un factor decisiu. Cada fotografia és autònoma. No hi ha un relat seqüencial amb un principi i un final. Escenes d’encontres i des-encontres sense una orientació positiva o negativa determinades, destinades a provocar íntimament l’espectador.

L’espai, ple de comparti_ments, d’entrades i sortides, portes i finestres, esdevé una metàfora del trànsit interior i les portes d’accés de cadascú. Un espai on s’ha desenvolupat l’acció sense idees preconcebudes i generador de situacions per ell mateix.

«Comparti_ments» retrata les relacions sempre complexes entre dos éssers. Si un es relaciona amb sí mateix com si fos dues consciències, quan dues persones es troben, és estrany que les quatre puguin estar d’acord… I si la relació succeeix dins d’un mateix compartiment es podria pensar que seria una bona opció per trobar-se, però resulta que el cap no és físic i fuig de l’altre com d’ell mateix, mira cap a un altre costat mirant cap a on no hi ha res… Podria ser que en el no-res hi hagués algú, potser algú que veu el mateix no-res, al mateix lloc…

Els fotògrafs plantegen paral·lelament a l’exposició, la interacció i participació tant de públic present a l’exposició com a través de l’entorn virtual. Conviden a tothom a escriure textos de fins a 500 caràcters (narrativa, poesia o cançó) al voltant de les 13 fotografies de l’exposició. Per fer-ho es pot assistir a la propia galeria o veure les fotos a la pàgina web www.compartiments.com. De tots els textos rebuts se’n publicarà un llibre que combinarà literatura i fotografia.

Data: Del 12 de maig al 10 de juny de 2011
Lloc: Galeria Safia, C/ Bruniquer 9 – Bajos, 08012 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta