Exposició «Haití, un terratrèmol que dura segles»

L’exposició fotogràfica sobre Haití que es presenta al Palau Robert mostra la devastació i la catàstrofe humanitària provocada pel terratrèmol que va sacsejar aquest país del Carib el gener del 2010. “Haití, un terratrèmol que dura segles” és el títol d’aquesta exposició que organitzen la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament, i es pot visitar del 18 de gener al 13 de febrer, a la Sala Cotxeres.

L’exposició dóna a conèixer la magnitud de la destrucció i denuncia que l’extrema pobresa ha convertit el terratrèmol d’Haití en una de les pitjors catàstrofes de la història. Un terratrèmol de magnitud 7,2 en l’escala Richter, amb epicentre a 15 km de la capital haitiana, que va sacsejar el país el 12 de gener de 2010. Un sisme que va deixar 220.000 morts i dos milions d’afectats.

Les fotos que s’hi exposen pertanyen a les ONG i fotògrafs següents: Waldo Fernandez; Madame Théodore (Mans Unides); Noorani, Ramoneda i LeMoyne (Unicef); Charles Eckert (Ajuda en Acció); Robert King, Laurent Duvillier, Lee Celano, Susan Warner i Nielsen Louise Dyring (Save the Children); Assemblea de Cooperació per la Pau; Pablo Tosco, Iván Muñoz i Carlos Cazalis (Intermón Oxfam), i Daristóteles (FARMAMUNDI).

A l’exposició també s’hi poden veure els dibuixos de l’il·lustrador i escriptor Jomà i l’audiovisual “Imatges contra l’oblit”. Les ONGD que estan treballant l’emergència a Haití han captat les imatges d’un poble que lluita per tirar endavant i sortir de l’extrema pobresa, agreujada pels efectes devastadors del terratrèmol. La mostra de vídeos reflecteix la duresa de la vida quotidiana de centenars de milers d’haitians i haitianes que sobreviuen en campaments de refugiats o en refugis improvisats; la vulnerabilitat de les dones, que pateixen la violència de forma generalitzada, i els infants; l’atenció mèdica, psicològica, alimentària i de sanejament de la població afectada; el brot de còlera i la seva prevenció; i els desplaçaments de població a la recerca de millors condicions de vida.

Data: Del 18 de gener al 13 de febrer de 2011
Lloc: Palau Robert, Passeig de Gràcia 107, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta