Exposició «Metro-Harraga»

Des d’avui divendres a l’estació de metro de Drassanes (L3) s’hi exhibirà la intervenció-exposició fotogràfica «Metro-Harraga», un projecte de l’Associació Cultural La Muga. Aquesta proposta l’han dut a terme Miquel Candela, Rachid et Tayeb, David Garcia, Christian Giménez i José Rebollo, i el procés de tutoria ha anat a càrrec de l’artista Claudio Zulián. Es tracta d’un projecte seleccionat en la convocatòria «Mònica al Carrer», nascuda de la col·laboració entre l’Arts Santa Mònica, l’Agència Catalana de Joventut i Transports Metropolitans de Barcelona amb l’objectiu de facilitar projectes d’intervenció cultural a l’espai públic, en els àmbits de la creació artística, la comunicació i les ciències.

«Metro-Harraga» reflexiona entorn a la immigració il·legal, posant una atenció especial en aquelles persones que provenen del nord d’Àfrica i que han creuat les fronteres en situacions de risc. La intervenció artística pretén emprar l’espai del metro per mostrar les diferents percepcions i usos dels mitjans de transport. Contraposa històries vinculades al viatge, entès aquest com a trajecte cap a un objectiu definit: el treball. Per una banda, el personatge del nord presenta el trajecte com a quelcom quotidià i rutinari; per altra, el personatge del sud (el harraga) presenta el desplaçament com a qüestió de vida o mort per aconseguir un lloc de treball.

Data: Del 10 de desembre de 2010 al 3 de gener de 2011
Lloc: Estació de metro de Drassanes (mapa)
Preu: Entrada gratuïta