«La Fam Silenciada» de Susana Vera

Fins al proper 16 de desembre es podrà veure a l’estació de metro de Mundet (L3) l’exposició «La Fam Silenciada», una mostra de fotografies, que explica el gran esforç que estan realitzant els habitants de països com Níger i Mali per plantar cara a la desnutrició que pateixen i a les dificultats amb què es troben a la seva vida diària.

La mostra està propulsada per Acció contra la Fam, amb la col·laboració de Transports Metropolitans de Barcelona, i amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Totes les imatges han estat capturades per la fotògrafa Susana Vera, guanyadora de diversos premis Picture of the Year International i el premi Godó de Fotoperiodisme 2005.

Níger i Mali són països amb uns índexs de desenvolupament humà que se situen entre els més baixos del món. Només a Níger, gairebé mig milió de nens menors de cinc anys pateixen desnutrició aguda i s’enfronten a mals irreversibles en el seu desenvolupament o, fins i tot a la mort, si no reben un tractament a temps. La pobresa, la falta de recursos, de capacitat econòmica i d’accés a l’educació són factors determinants que contribueixen a què la major part de la població d’aquests països visqui en una crisi perpètua i silenciosa. L’exposició explica aquestes dificultats i l’esforç que estan realitzant els seus habitants per complir amb els objectius de desenvolupament del Mil·lenni, és a dir, reduir dràsticament la fam i la pobresa en la qual viuen abans del 2015.

Data: Del 2 al 16 de desembre de 2010
Lloc: Estació de metro de Mundet (mapa)
Preu: Entrada gratuïta