«Estat d’excepció» de NOH Suntag

La Virreina Centre de la Imatge presenta la primera gran exposició individual del fotògraf sud-coreà NOH Suntag que es pot veure a Espanya, composta d’unes dues-centes fotografies. NOH, nascut a Seül el 1971, és un dels fotògrafs més avançats de Corea del Sud, i en els darrers anys el seu treball ha estat objecte d’una gran atenció en aquell país. Les obres d’aquesta exposició corresponen al període comprès entre els anys 2000 i 2007.

Les seves sèries, que usualment desenvolupa al llarg de bastants anys consisteixen en fotografies en blanc i negre i en color, observant situacions de conflicte a la societat coreana contemporània. Aquests conflictes es remunten a la divisió i la guerra entre Corea del Nord i Corea del Sud, les dictadures a totes dues parts del país (al Sud, fins al 1987) i el capitalisme galopant a Corea del Sud des de la dècada del 1990. La imatge de Corea que ens mostra NOH Suntag és la d’un estat d’excepció constant.

NOH Suntag, que crea les seves fotografies a Corea del Nord i a Corea del Sud, està interessat en les ambivalències i les ruptures dins de les dues societats i entre elles: la seva relació especular, la presència militar i els extremismes ideològics a les dues bandes, la relació entre l’individu i les masses, i les situacions —de vegades subtils i d’altres obertament violentes— que impregnen la vida quotidiana tant a Corea del Sud com a Corea del Nord.

Data: Del 4 de novembre de 2009 al 24 de gener de 2010
Lloc: La Virreina Centre de la Imatge, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Pagament

Un comentario en “«Estat d’excepció» de NOH Suntag

Los comentarios están cerrados.