Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Fem memòria» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Fem memòria»

El Museu Nacional d’Art de Catalunya inaugura avui l’exposició gratuïta «Fem memòria. La Guerra Civil a través dels vostres fotografies», que recull una selecció de les imatges rebudes en el marc del projecte homònim i que podrà veure’s a la Sala Cúpula del museu fins el 27 de setembre.

Durant l’estiu, el MNAC, en col·laboració amb El Memorial Democràtic i El Periódico de Catalunya, ha recopilat més de 800 fotografies del període comprès entre 1936 i 1939. Aquesta imatges inèdites, que procedeixen d’àlbums familiars, retraten tant la guerra i el front com la vida quotidiana d’aquells anys.

La mostra recull imatges procedents de tota Catalunya i de la resta d’Espanya, així com de França, Canadà i Mèxic, on molts refugiats van refer la seva vida. Quan l’exposició finalitzi, totes les fotografies passaran a la disposició dels investigadors i especialistes com a font de documentació per a l’estudi d’aquest període de la història. L’exposició se celebra en el marc de les mostres que el museu dedica als fotògrafs Robert Capa i Gerda Taro, i pretén establir un diàleg amb les mítiques imatges que els dos pioners del fotoperiodisme de guerra van captar a Catalunya.

Data: Del 22 al 27 de setembre de 2009
Lloc: Museu Nacional d’Art de Catalunya, C/ Mirador Palau Nacional 6, 08038 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “Exposició «Fem memòria»

Los comentarios están cerrados.