Exposició «1909: fotografia, ciutat i conflicte»

L’exposició «1909: fotografia, ciutat i conflicte» ofereix una visió espectral de la producció fotogràfica barcelonina del primer quart del segle XX referent al territori, les classes socials i els seus espais de convivència.

Partint dels edificis religiosos destruïts durant la Setmana Tràgica, l’exposició s’organitza com un recorregut circular que comença amb la reforma de la Via Laietana i acaba amb els carrers desapareguts per aquell esbudellament urbanístic.

L’abast cronològic dels materials exposats compren el període en què neix la Lliga Regionalista (1901) i el període en què aquesta presideix la Diputació de Barcelona (1907-1924) i la Mancomunitat de Catalunya (1913-1924).

La mostra, amb més de dues-centes fotografies, d’autors com Frederic Ballell, Adolf Mas o Enric Castellà, explica la relació entre aquelles representacions fotogràfiques i el projecte polític i cultural del noucentisme, tant pel que fa al seu discurs sobre la Barcelona ideal com sobre la visió de l’altre, el proletari. Es tracta d’una lectura crítica dels documents fotogràfics produïts durant aquella etapa amb la voluntat d’integrar-los en la narració històrica de la Barcelona contemporània.

Data: Del 17 de juny de 2009 al 30 de gener de 2010
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Plaça Pons i Clerch 2 – 2ª planta, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “Exposició «1909: fotografia, ciutat i conflicte»

  1. S’amplia en 15 dies més el termini per a visitar l’exposició: 1909: fotografia, ciutat i conflicte a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Restarà oberta fins al 30 de gener de 2010.

Los comentarios están cerrados.