«Kirguizistan: Un viatge a l’Àsia Central» de Nacho Morales

Nacho MoralesA la llunyana i quasi desconeguda Àsia Central hi trobem els pastors nòmades del Kirguizistan, un país petit i muntanyós d’uns cinc milions d’habitants. Els kirguisos són un poble que han forjat la seva identitat cultural en la convulsa historia de la regió, escenari de guerres i invasions, testimonis de profitosos intercanvis comercials i culturals gràcies a la Ruta de la Seda i al seu modus vivendi itinerant, nòmades. El nomadisme sempre havia estat una necessitat, però actualment s’està convertint en símbol identitari i motiu d’orgull: la yurta, el cavall, els yaks, les caravanes,… contrasten amb la vida urbana i sedentària de les ciutats, però aquesta forma de vida corre perill i exigeix respecte i responsabilitat. Les imatges de Nacho Morales persegueixen un únic desig: descobrir, tal i com fan els nens, una forma de vida en llibertat i en contacte amb la natura.

Data: De l’1 al 31 d’octubre de 2007
Lloc: Llibreria Altaïr, Gran Via de les Corts Catalanes 616, 08007 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta