«Srebrenica, el silenci de la memòria» Miquel Ruiz i Isaac Ruiz

L’exposició «Srebrenica, el silenci de la memòria» de Miquel Ruiz i d’Isaac Ruiz aplega una vintena d’imatges de la població bòsnia d’Srebrenica que mostren com la vida no ha recuperat la normalitat després de la matança comesa per l’exèrcit serbi la setmana del 10 al 15 de juliol de 1995, pocs abans d’acabar la guerra de l’ex-Iugoslàvia.

Aquesta matança a gran escala, organitzada i sistemàtica de milers de persones a Srebrenica, que havia estat designada “àrea segura” per l’ONU, s’ha descrit com la major atrocitat que ha ocorregut a Europa des de la fi de la Segona Guerra Mundial, i el Tribunal Penal Internacional per a l’ex-Iugoslàvia l’ha reconegut com un acte de genocidi.

Deu anys després, tres mil tombes amb la mateixa data, el descobriment de fosses comunes, les cases i fàbriques derruïdes, i la mateixa gent són un testimoni viu de la tragèdia.

El principal objectiu d’aquesta exposició d’un sol dia és recollir fons pel “Projecte Krava (vaques per a Bòsnia)”, una iniciativa de Fotògrafs per la Pau per tal de comprar bestiar i impulsar micro-granges a la zona de Srebrenica i Zepa. Durant la jornada se sortejaran productes exclusius de diferents marques que donen suport al projecte amb el mateix objectiu.

Data: Dimecres 11 de juliol de 2007

Hora: A les 19:00 h

Lloc: Hotel Casa Fuster, Passeig de Gràcia 132, 08008 Barcelona (mapa)

Preu: 25 € per persona que es destinaran íntegrament al “Projecte Krava”

Un comentario en “«Srebrenica, el silenci de la memòria» Miquel Ruiz i Isaac Ruiz

Los comentarios están cerrados.