Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Mama Fam» de Marina Espriu – Barcelona Photobloggers

«Mama Fam» de Marina Espriu

El centre cívic Golferichs acull fins el 10 de febrer una exposició fotogràfica sobre la dona a l’Àfrica organitzada per Acción contra el Hambre.

Durant la seva experiència a Angola com a cooperant de l’organització Acción contra el Hambre, la fotògrafa Marina Espriu ha relatat la situació que viuen les dones a l’Àfrica, des del seu paper al nucli familiar fins la seva important aportació al desenvolupament de les seves comunitats. A través de les seves imatges, es fa patent el fenomen de la feminització de la pobresa: El 70% de las persones que la pateixen a l’Àfrica són dones.

Paradoxalment, elles són el motor de les seves famílies i les que tiren endavant l’economia domèstica. A tot això s’ha d’afegir el greu problema de la SIDA que afecta majoritàriament a aquest col·lectiu: de deu persones malaltes de SIDA, sis són dones. La força i l’amor a la vida que mostren els retrats de Marina Espriu ens revelen una vegada més el paper essencial que tenen les dones en la lluita contra la fam.

Data: Del 18 de gener al 10 de febrer de 2007

Lloc: Centre Cívic Golferichs, Gran Via 491, 08015 Barcelona (mapa)

Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “«Mama Fam» de Marina Espriu

  1. No podré estar en Barcelona para ver la exposición de Marina Espriu. Sin embargo, si me permiten compartírselos, esto me recuerda al canto de las elefantas; elefantas, sí; elefantes hembras, dones: se dice que en la «manada», son las elefantas quienes se encargan de sostener el tejido, digásmolo así, social del grupo; el cual tiene como basamento el canto de las elefantas, con el cual de manera colectiva, entre todas, construyen la educación de los elefantes más pequeños… ¡qué terrible sería, a modo de fábula, que estas maravillosas mujeres elefantas padezcan en un 70 por ciento de su población una enfermedad mortal que las más de las veces fue contraída por contagio de sus parejas, los elefantos, o por ignorancia… porque no hubo suficiente canto de las elefantas!

Los comentarios están cerrados.