Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Del cuc al saree» de Carme Esteve – Barcelona Photobloggers

«Del cuc al saree» de Carme Esteve

La indústria de la seda i dels «sarees» és històricament una de les més importants de l’Índia. Tanmateix, actualment, amb l’aparició de noves fibres sintètiques, el mercat de la seda ha disminuït. Alhora, la producció tradicional de seda, basada en la utilització massiva de mà d’obra, disminueix a mesura que els petits artesans, atrets pels ingressos de la indústria urbana, abandonen progressivament aquesta activitat.

Però milions de persones depenen a l’Índia de la vitalitat d’aquest procés artesanal per continuar tenint feina. Quan una persona planta una hectàrea de moreres, posa en marxa 13 llocs de treball. Què pot passar si no es planten més moreres?

Aquesta projecció audiovisual de fotografies de Carme Esteve és un viatge a l’artesania de la seda i la confecció de «sarees» al districte d’Anantapur (estat d’Andhra Pradesh – Sud Est Índia) i il·lustra el camí fins que un «saree» existeix i es posa a la venda: la plantació de moreres, la cria de cucs, la formació de capolls, la filatura del fil, els tints, els telers i, finalment, la venda dels vestits. Recorre també les condicions de treball dels artesans i fa un balanç de la salut del mercat de la seda.

Data: Dijous 18 de gener de 2007

Lloc: Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès, C/ Canuda 6, 08002 Barcelona (mapa)

Horari: A les 19:30 h

Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “«Del cuc al saree» de Carme Esteve

  1. En esta primera semana del certamen de 20minutos.es me he dado a la tarea de escoger algunos proyectos y listarlos como mis favoritos a seguirlos votando hasta abril; Barcelona Photobloggers es uno de ellos. Sin embargo quiero aclarar que no se trata de un intercambio de votos, lo hago porque en verdad me gusta lo que voy encontrando; así, no diré más que les he votado, bastará -para que sepan que lo he hecho- que deje algún comentario en sus entradas. Saludos, y hasta pronto.

Los comentarios están cerrados.