Exposició «Fotomercè 2005»

Pocs moments del calendari barceloní són tan agraïts per a la fotografia com la Festa Major. A finals de setembre, els carrers s’omplen d’històries, i precisament per això va néixer el 1991 el concurs Fotomercè: per atrapar-ne tantes com fos possible. A l’edició de l’any passat el jurat es va haver d’enfrontar a centenars d’imatges, de les quals aquesta exposició només mostra les finalistes i les premiades. Totes elles són alhora una crònica de la Mercè passada, i també un retrat inigualable dels barcelonins i barcelonines, i de la seva manera de passar-s’ho bé. Precisament per això, d’aquí uns anys aquestes imatges assoliran la categoria de document històric, com ja està passant amb les seleccionades en anteriors edicions.

Els tres primers premis van ser per a Claudia Villalobos, amb la fotografia «Turbo»; Toni García Camps, amb «Amics de la Mercè a la Barceloneta», i Jordi Cohen, amb «Observatori Privilegiat». Per la seva banda, David Airob, de La Vanguardia, va guanyar en la secció de la millor fotografia apareguda en un mitjà de comunicació.

A més de les fotografies dels ciutadans, la mostra inclou un reportatge realitzat pel fotògraf oficial de la Mercè passada. Va ser Jordi Bover, un autèntic especialista en el món del teatre: seves són les cròniques gràfiques de prestigiosos grups com Royal de Luxe, els Joglars o Mal Pelo. Sota el títol «Emocions de carrer», potser una metàfora del teatre de carrer que tant bé coneix, Bover retrata la Mercè com un cant a l’estiu.

Data: Del 20 de setembre al 22 de octubre de 2006
Lloc: Palau de la Virreina – Espai Xavier Miserachs, la Rambla 99, 08002 Barcelona
Preu: Entrada gratuita