«Revisions 1974-2006» de Pere Formiguera

Pere Formiguera és una de les figures claus per a entendre la producció fotogràfica realitzada a Espanya en les últimes dècades. Forma part d’una generació que va adoptar la fotografia com a mitjà artístic i va lluitar intensament per la seva institucionalització. Durant la seva formació com a historiador de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona, a principis de la dècada de 1970, va començar a emprar la fotografia amb una finalitat artística.

Des dels seus inicis va estar vinculat a algunes de les plataformes més renovadores dins l’esfera fotogràfica com la revista Nueva Lente de Madrid o la Galeria Spectrum de Barcelona, va ser membre fundador del grup Alabern al costat de Joan Fontcuberta, Manel Esclusa i Rafael Navarro (1976), un dels creadors del departament de fotografia de la Fundació Joan Miró de Barcelona (1985) i és membre de la comissió assessora del departament de fotografia de
MNAC des de la seva creació. Des d’un posicionament avançat, s’ha interessat, de forma àmplia, per aquest mitjà combinant la creació amb la promoció cultural de la fotografia a través del comissariat d’exposicions, de l’ensenyament i de la recuperació històrica.

«Pere Formiguera, Revisions 1974-2006» és la primera exposició que ens permet visitar la seva extensa obra fotogràfica produïda des de 1974, tot i que no és una mostra antològica en què es presenten totes les sèries que ha realitzat de forma cronològica. L’exposició s’ha articulat a través d’una sèrie d’àmbits: Polaroid, Apropiació-hibridació, Aparença i Instal·lació. Temes entorn dels quals ha girat la seva obra i que ens permeten traçar la seva evolució personal i que ho connecten amb algunes de les concepcions artístiques que han imperat en les últimes dècades.

Data: Del 14/09/2006 al 19/11/2006

Lloc: Espai Cultural Obra Social Caja Madrid, Plaça de Catalunya 9, 08002 Barcelona

Preu: Entrada gratuita