Exposició «Entrellibres. Fotografies d’Abelardo Morell»

L’exposició «Entrellibres. Fotografies d’Abelardo Morell» es podria qualificar d’autèntic tribut visual a la paraula escrita. Per mitjà de la seva obra, el prestigiós fotògraf Abelardo Morell ens transmet l’amor que sent pels llibres i per l’art en general. En aquest Any del Llibre i la Lectura, la sala Xavier Miserachs del Palau de la Virreina s’ha volgut sumar a l’homenatge a aquest objecte que tantes vivències i bons moments ens ofereix.

Així, podem contemplar les personals i elegants fotografies en blanc i negre de Morell, que fan desfilar davant nostre llibres poc comuns: llibres d’art, llibres que en ells mateixos esdevenen peça artística, llibres que pel seu volum recorden l’escultura, en definitiva, llibres per tot arreu.

El mateix fotògraf ens parla de la seva experiència en aquest projecte: »La meva atracció pels llibres no tenia tant a veure amb la seva raresa o el seu preciosisme, com amb el meu desig de trobar-hi les històries que havia d’explicar. La finalitat del meu treball és fer fotografies d’aquelles narracions imaginàries. Un dels plaers més grans que m’ha proporcionat aquest treball ha estat esmerçar molt de temps a mirar, abraçar, olorar i llegir moltíssims llibres: grossos, alts, pomposos, modestos, divertits, tristos, orgullosos, injuriosos i radiants. Naturalment, a més d’aquests, n’hi ha molts més que esperen ser trobats, per qui sigui! Per a mi, la màgia d’aquests objectes és alguna cosa que se situa entre la fotografia d’un llibre i el llibre en ell mateix; de vegades he viscut la meravellosa experiència d’arribar a la certesa que els llibres contenen tot el material de la vida, tot allò que cap entre la A i la Z.»

Data: Del 9 de novembre de 2005 al 5 de març de 2006
Lloc: Palau de la Virreina, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

6 comentarios en “Exposició «Entrellibres. Fotografies d’Abelardo Morell»

  1. Por si sirve de ayuda para mejorar el feed…

    Usando bloglines no cambia de linea. Todo el post aparece en dos lineas, una para la introccion, y otra para lo que esta acotado (blockquote). Se sale de la pantalla digamos…

  2. Creo que ahora se ve bien. Estabas viendo la primera versión del post (uno, que se equivoca ;-)).
    De todas formas creo que los rss hacen cosas extrañas. cagontó! Iré investigando…
    Gracias por la ayuda!

Los comentarios están cerrados.